szerző:
techline.hu

Míg a figyelmesebb fejlesztők az alkalmazások telepítésekor felhívják a figyelmet, ha az eredetileg feltenni tervezett...

Míg a figyelmesebb fejlesztők az alkalmazások telepítésekor felhívják a figyelmet, ha az eredetileg feltenni tervezett program mellé kísérőnek valamilyen toolbar, azaz a böngészőbe beépülő extra eszköztár is “jár”, addig akadnak olyanok is, akik nem teszik meg ezt a szívességet, így sok böngészőben egy idő után már szinte nem is látszanak a weboldalak a plusz sorokat elfoglaló eszköztárak miatt. A leggyakoribb hívatlan látogató az Ask toolbar, amely amúgy nem kifejezetten “kártevő”, viszont nem feltétlenül van szükségünk rá, hogy monitorozza internetezési szokásainkat.

Csak kijelöljük és eltávolítjuk, ami nem kell

Ha sok eszköztár gyűlt össze, vagy az a gyanúnk, hogy a böngészőnket valamilyen hívatlan beépülő modul lassítja, jól jöhet a Toolbar Cleaner. Ha a telepítése után elindítjuk ezt a kis alkalmazást, böngészőkre lebontott listába szedve láthatjuk, milyen eszköztárak vagy BHO (Browser Helper Object) beépülők kerültek fel a gépünkre, és ezeket egy kattintással likvidálhatjuk a segítségével. A program az IE, a Firefox és a Chrome használatakor egyaránt a segítségünkre lehet.

Az extrák telepítéséről mi döntünk

A Toolbar Cleaner a telepítés befejeztével két plusz opciót ajánl fel, amelyeket nem kötelező elfogadnunk (csak szedjük ki a pipákat előlük). A MyStart egy, a Yahoora építő keresőoldal, amely elvben szűrheti a felnőtt tartalmakat, az Anti-pishing Domain Advisor pedig egy háttérben futó kis alkalmazás, amely a Panda Security adatbázisa alapján figyeli, hogy ne tévedjünk kártékony kódot tartalmazó weboldalakra. Ha fontosnak gondoljuk, az utóbbit esetleg érdemes lehet kipróbálni, de a lényeg persze most a Toolbar Cleaner, amely egyetlen kattintással megszabadít minket a kéretlen és zavaró eszköztáraktól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!