Gyilkoljuk le a kéretlen toolbarokat, pillanatok alatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: alatt; firefox; idő; program; alkalmazás; Panda Security; weboldalak; alkalmazások; freeware; modul; eszköztár; cleaner; security; toolbar törlés; toolbar cleaner letöltés; toolbar cleaner download; toolbarok eltávolítása; remove toolbars; remove BHO;

Míg a figyelmesebb fejlesztők az alkalmazások telepítésekor felhívják a figyelmet, ha az eredetileg feltenni tervezett...

Míg a figyelmesebb fejlesztők az alkalmazások telepítésekor felhívják a figyelmet, ha az eredetileg feltenni tervezett program mellé kísérőnek valamilyen toolbar, azaz a böngészőbe beépülő extra eszköztár is “jár”, addig akadnak olyanok is, akik nem teszik meg ezt a szívességet, így sok böngészőben egy idő után már szinte nem is látszanak a weboldalak a plusz sorokat elfoglaló eszköztárak miatt. A leggyakoribb hívatlan látogató az Ask toolbar, amely amúgy nem kifejezetten “kártevő”, viszont nem feltétlenül van szükségünk rá, hogy monitorozza internetezési szokásainkat.

Csak kijelöljük és eltávolítjuk, ami nem kell

Fotó:

Ha sok eszköztár gyűlt össze, vagy az a gyanúnk, hogy a böngészőnket valamilyen hívatlan beépülő modul lassítja, jól jöhet a Toolbar Cleaner. Ha a telepítése után elindítjuk ezt a kis alkalmazást, böngészőkre lebontott listába szedve láthatjuk, milyen eszköztárak vagy BHO (Browser Helper Object) beépülők kerültek fel a gépünkre, és ezeket egy kattintással likvidálhatjuk a segítségével. A program az IE, a Firefox és a Chrome használatakor egyaránt a segítségünkre lehet.

Az extrák telepítéséről mi döntünk

Fotó:

A Toolbar Cleaner a telepítés befejeztével két plusz opciót ajánl fel, amelyeket nem kötelező elfogadnunk (csak szedjük ki a pipákat előlük). A MyStart egy, a Yahoora építő keresőoldal, amely elvben szűrheti a felnőtt tartalmakat, az Anti-pishing Domain Advisor pedig egy háttérben futó kis alkalmazás, amely a Panda Security adatbázisa alapján figyeli, hogy ne tévedjünk kártékony kódot tartalmazó weboldalakra. Ha fontosnak gondoljuk, az utóbbit esetleg érdemes lehet kipróbálni, de a lényeg persze most a Toolbar Cleaner, amely egyetlen kattintással megszabadít minket a kéretlen és zavaró eszköztáraktól.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X