szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államokban hihetetlen népszerűségű fantasy sportjátékokhoz hasonlót indít a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – jelentette be a játékot fejlesztő Statzup mai sajtótájékoztatóján.

A szövetség honlapjáról elérhető játék már él, az első fél órában több mint százan regisztráltak. Az MLSZ Fantasy Futball Liga lényege, hogy minden szurkoló indíthat saját csapatot, amelyhez a 30 millió fortintos virtuális keretből kell összevásárolnia egy 15 fős játékoskeretet. A felhasználók ezután játékosaik valós életben nyújtott teljesítményei után pontokat kapnak.

A nemzetközi labradúgás statisztikáival és videóelemzésével foglalkozó egyik legnagyobb cég, az orosz InStat Football hivatalos mérései alapján dőlnek el a pontok sorsai. A nyugati országok hasonló játékaival ellentétben nem csak gólok és gólpasszok, játszott percek és piros lapok döntenek ezekről a pontokról, hanem a passzhatékonyság, a párharcok megnyerése, és minden más adat, amely labdaérintéshez kötődik. Két bajnoki forduló között lehetőség van a játékosok vételére és eladására, a felhasználható pénzkeret növelésére.

Így néz ki egy játékos adatlapja az MLSZ fantasy játékán.
©

A játékot fejlesztő Statzup egy 4 fős magyar startup, amely a fiatal fejlesztők felkarolására létrehozott Imagine Cup elnevezésű technológiai megméretettés idei döntőjében második lett. A vállalkozás a következő hónapokban a fantasy liga nemzetközi verzióit is elkészíti, a tervek szerint tavasszal már 15-17 európai bajnokság szurkolóinak szolgálnak ilyen szórakozási lehetőséggel.

Az MLSZ és a Statzup megállapodása alapján a fantasy liga a szezon végéig folyamatosan bővülő funkcionalitással üzemel, a felek kölcsönös elégedettsége esetén pedig a szerződést 2017 nyaráig meghosszabbítják.

Ha ez érdekes volt, a továbbiakért lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!