szerző:
hvg.hu

A víruskergető szoftvereket gyártók sincsenek biztonságban, legutóbb a NOD32-t fejlesztő ESET külsős üzemeltetésű fórumát támadták meg.

A világ negyedik legnagyobb vírusvédelmi szoftvereket fejlesztő cége, az ESET arról tájékoztatta a felhasználókat (emailben is), hogy meghekkelték a fórumát (Security Forum) - amit egy külsős cég üzemeltet - és mintegy 2700 regisztrált felhasználójuk adataihoz, konkrétan felhasználónevéhez és fórumos jelszavához férhettek hozzá a támadók.

A cég teljes körű vizsgálatot indított, de emellett javasolja a fórumozóknak, hogy haladéktalanul változtassák meg felhasználónevüket és jelszavukat. Az ESET azt is hangsúlyozta, hogy pénzügyi, illetve egyéb kényes adatok nem kerültek veszélybe.

A hvg.hu-val az ESET azt közölte, hogy a biztonsági probléma a külsős üzemeltésű cégnél merült fel. 

Nem egyedülálló egyébként, hogy víruskereső szoftverek gyártói/forgalmazói kerülnek a hackerek célkeresztjébe. Néhány nappal ezelőtt – ahogy arról a Cnet is beszámolt – az Avast fórum 40 ezer felhasználójának adataihoz jutottak hozzá illetéktelenek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!