szerző:
hvg.hu

Miközben a világon több helyen is tüntetnek a taxisok az Uber ellen, a cég, köszöni szépen, jól van, és újabb fejlesztéseken dolgozik.

Az uberes személyszállítás egyik vitathatatlan pozitívuma a visszacsatolási rendszer, amelyben értékelhetők a sofőrök, meg persze az utasok is. Az Uber jelenleg is dolgozik ezen a visszacsatolási rendszeren, és egy olyan változás jöhet, amit ugyan az utasok nem fognak észlelni, viszont valóban hasznosnak mondható biztonságuk szempontjából.

Az Uber által közzétettek szerint a jövőben az Uber adatokat fog gyűjteni a sofőrök telefonjáról, hogy képet kapjon vezetési stílusukról. Ehhez felhasználnák a giroszkóp, a gyorsulásmérő és a GPS adatait, és ezekből következtetnének arra, milyen gyorsan ment az autó, hányszor fékezett és indult újra a vezető.

©

Ha egy utas panaszkodik egy Uber-sofőrre, hogy az túl gyorsan ment, állandóan és hirtelen fékezett, akkor a fent említetteknek megfelelően összegyűjtött adatokból kiderül, jogos-e a panasz. Ha nem, akkor az Uber nem veszi figyelembe az utas által adott leminősítést, ha viszont igen, akkor felveszi a kapcsolatot az autóvezetővel. De proaktívan is használható a rendszer, állítják az Ubernél, ha valakinél azt látják, hogy rendszeresen gyorsabban megy a megengedettnél, akkor is figyelmeztetik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!