szerző:
hvg.hu

Az iPhone-ok már-már ikonikusnak mondható gombjával lehet kapcsolatban egy most megadott Apple-szabadalom.

Azt már régóta rebesgetik, hogy az Apple szeretne megszabadulni a fizikai Home gombtól. Ez a gomb szinte az iPhone-ok jelképévé vált. a régebbi típusokon éppúgy megtalálható, mint a legújabbakon.

Egy ilyen gomb azonban, éppen a mögöttes mechanika miatt, hamarabb kopik, bár azt el kell ismerni, az Apple sokat javított rajta. Az sem véletlen, hogy a közelgő iPhone-ok koncepcióiban már eltüntetik ezt a gombot, a legutóbbi ilyen elképzelést itt mutattuk meg.

A jelen technológiai lehetőségeit nézve persze mindenképpen logikus lépés a gomb gyökeres átalakítása, és egy zöld utat kapott Apple-szabadalom is valami ilyesmire utal. A szabadalmi leírás szerint egy 3D Touch jellemzővel felszerelt Home gombról van szó, amely az ujjlenyomat-olvasót is magában foglalná.

©

A Home gomb tehát megmaradna, csak éppen átalakulna, nem lenne benne mozgó alkatrész, és aszerint reagálna, hogy milyen erővel nyomják. Kevésbé kopna ráadásul, ha nem lennének benne mechanikai alkatrészek, akár még vékonyabb is lehetne az iPhone.

Persze hogy egy szabadalomból mikor lesz valóság, nehéz megmondani, az azért igen valószínűnek látszik, hogy az iPhone 7-ben még ott lesz a jó öreg fizikai Home gomb.

Ha érdeklik a fejlemények, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!