szerző:
hvg.hu

A facebookos régi fotós kihívások korában különösen érdekes ez a mobilra szerelhető apró nyomtató, amellyel bárhol és bármikor előhívhatjuk a képeket, ahogy 15 éve is tettük.

A Polaroid fényképezés újabb – ha nem is aranykora, de talán – szép évei következhetnek a technológiának köszönhetően, hiszen a mobilok és a nyomtatók is tartanak ott, hogy a két eszközt kényelmesen kombináljuk egymással. Erre jó példa a Prynt: csak bele kell csúsztatni az újabb iPhone-okat (5, 5S, 5C, 6, 6S) vagy Samsung Galaxy telefonokat (S4, S5), majd fotózni és kinyomtatni a végeredményt.

©

Ahogy a Mashable teszt videóján látható, nem csak erre képes az eszköz, hiszen a videóinkat is megőrizhetjük vele egy fotón. Ehhez csak ki kell választani a videót és annak egy jelenét, majd utóbbit kinyomtatni. Ha az eszköz elé tartjuk a képet, akkor a mobil elkezdi lejátszani azt a videót, amelyből a kép származik.

A termék 150 dollárért (kb. 40 ezer forint) innen beszerezhető. Sajnos Magyarországra nincs kiszállítás, de ha a nagyobb európai országokban élnek ismerősei, rajtuk keresztül megszerezheti, hiszen Nyugat-Európából már lehet rendelni.

Amennyiben pedig egy facebookos kihívás miatt mindezt fordítva szeretné, azaz digitalizálni akarja régi, papíralapú képeit, azt egy korábban ajánlott, nagyszerű szolgáltatással megteheti.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.