szerző:
hvg.hu

Aki találkozott már bármilyen kártékony programmal, biztos nem kedves nosztalgiával emlékszik rá, de azért érdekes élmény arra az oldalra látogatni, ahol a retró darabokat mutatják be.

A Malware Museum pont azt kínálja, amira a neve is utal: online tárlatot a kártékony programokból – természetesen biztonságos módon. Az oldalon ugyanis cikkunk írásakor 79 érdekes malware videón jelenik meg.

©

A múzeum kifejezéssel nem csak a gyűjteményre utalnak a készítők, hanem arra is, hogy régiségekről van szó: a 80-as évek MS-DOS-os számítógépeit veszélyeztették ezek a kártevők.

A videókat jelző ikonokat a felső sávban fontosság, dátum, készítő és cím alapján is sorba lehet rendezni, majd bármelyikre kattintunk, indíthatjuk a videót. Íme egy példa.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!