szerző:
hvg.hu

Azt már eddig is tudtuk, hogy a HoloLens összemossa a fizikai és a virtuális valóságot, így alakítva ki a kiterjesztett valóságot, a működése láttán azonban szó szerint elakad az ember szava.

Hétfő óta rendelhetnek a fejlesztők a Microsoft nagy érdeklődésre számot tartó holografikus szemüvegéből. Az általuk fejlesztett alkalmazásokat és játékokat leghamarabb március 30-án kezdhetik el tesztelni az eszközön, a redmondi cég ugyanis ekkorra ígéri a kiszállítást – igaz, addig sem árulnak zsákbamacskát. A Microsoft maga hat játékot és alkalmazást fejlesztett az eszközhöz, amelyek működését videóban is megnézhetjük.

A HoloStudio volt az első olyan app, amit elkészített a cég. Ezt már a tavalyi bemutatón is láthatta a közönség, most pedig egy újabb videót készítettek hozzá. Az alkalmazás hang- és gesztusvezérléssel működtethető, a felhasználó pedig 3D-s objektumokat készíthet vele.

A Microsoft elkészítette a Skype HoloLensre fejlesztett változatát is. A felhasználók úgy beszélhetnek egymással, hogy láthatják egymás hologramjait is. Mindez számtalan lehetőséget teremtene, például egy orvos úgy tudna segíteni egy műtétnél, hogy ahhoz nem is kellene jelen lennie a műtőben.

Ugyancsak elérhető már a HoloTour nevű alkalmazás is, ami képes reprodukálni Rómában és a Machu Picchunál készült 360 fokos panorámafelvételeket.

A Microsoft három játékot is fejlesztett már a HoloLenshez, ezek a Fragments, a Young Conker, valamint a RoboRaid. A Fragments egy bűnügyi nyomozós játék, ami a felhasználó szobájában játszódik. A szemüveg letapogatja a helyet, majd úgy jeleníti meg a szereplőket és a tárgyakat, mintha azok tényleg ott lennének.

Az egyik leglátványosabb játék a RoboRaid, ami bizonyos szempontból új értelmet ad az FPS-típusú játékoknak.

A Microsoft által kínált harmadik játék a Young Cocker, ami szintén a felhasználót körülvevő teret alakítja játéktérré. A fejlesztők szerint szinte mindegy is, hogy egy zsúfolt, vagy egy teljesen üres szobában vagyunk, a játékmenet – pontosabban a győzelem eléréséhez szükséges stratégia – ugyanis a tér függvényében változik.

A redmondiak ígérete szerint a nyáron egy hetedik program is érkezik majd. Az Actiongrammal a felhasználó olyan speciális effektekkel megpakolt videót tud készíteni, amit HoloLens segítségével tud majd végignézni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!