szerző:
hvg.hu

A nemzetközi nőnap alkalmából osztott meg a Business Insider a neten egy diagramot, amelyik megmutatja, milyen a nők aránya a tech cégeknél különböző állásokban.

A Statista adatain alapuló diagramot tett közzé a Business Insider, és az jól látható, hogy nincsen még egyenjogúság a nagy tech cégeknél.

Három szempont alapján vizsgálták a nők arányát, a kifejezett tech állásokat, a vezető beosztásokat és a teljes dolgozói létszámot alapul véve. A listát az eBay vezeti, legalábbis annyiban, hogy alkalmazottainak közel a fele (43 százalék) nő.

©

Az Apple-nél ugyan csak a dolgozók 31 százalékát adják a gyengébbik nem képviselői, viszont a vezető beosztásúak 28 százaléka nő. A Microsoft inkább férfipárti: kevés a női alkalmazott, mint ahogy kevesen dolgoznak vezető pozícióban vagy tech állásban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!