szerző:
Papós Tamás

Felesleges ragaszkodni néhány 15 perces személyes megbeszéléshez, amiért egy órát kellene utazni a városban. Egy erre kitalált, remek oldalon minden további nélkül lehet meetinget tartani, bárhol is legyenek a világban kollégák.

Az otthoni munkavégzés mellett még egy érv lehet a bench, amely 3 virtuális asztalig bármilyen munkahelyen ingyenesen használható. A távmunkát segítő szolgáltatás lényege, hogy egy felületet kapunk, amely egy asztal is lehetne a valóságban. Ezen az oldalon pedig képeket, dokumentumokat mozgathatunk, jegyzeteket írhatunk, rajzolhatunk, és közben a Skype-hoz hasonló, csoportos hanghíváson keresztül magyarázhatunk a kollégáknak.

Mindezt úgy, hogy a munkatársak valós időben látják, hogy mi történik a virtuális asztalon és ők is alakíthatják azt.

©

Ehhez csak regisztrálni kell, majd egy új benchet létrehozni, ahol a jobb szélen találjuk a kelléktárat. Balra az "Invite" ikonra kattintva hívhatunk meg kollégákat a megbeszéléshez, ha pedig mindenki engedélyt adott a mikrofonhoz való hozzáféréshez, már kezdődhet is a meeting. Regisztrációval nem rendelkezők is meghívhatók a megbeszélésbe, nekik a bench asztal linkjét kell elküldeni, majd nekik erre kattintani.

A "kattints és vidd" módszerrel bárki könnyedén húzhat a képernyőre fájlokat, lehet jegyzetelni, hogy mindenki lássa mi volt a megbeszélésen, de akár rajzokkal is illusztrálhatjuk mondandónkat.

Minden új fájl vagy jegyzet kap egy kis ikont, azok jobb alsó sarkára kattintva pedig a "Download" opcióval le is tölthetők a megbeszélésen készült anyagok. Ezek akár behívhatók Dropboxon vagy Google Drive-on keresztül is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!