szerző:
hvg.hu

Hamarosan bemutatja a Samsung a Galaxy Note 8-at, így a lehető legrosszabbkor jött a hír, hogy felrobbant és tüzet okozott egy Samsung-telefon.

Felrobbant a napokban egy Washington észak-nyugati részén élő hölgy telefonja, és ahogy az NBC-nek elmondta, nem használta a készüléket, miközben a baleset történt.

A nő épp házuk telefonján beszélt, és a hálószobájukból fura, sziszegő zajt hallott, majd hirtelen felcsaptak a lángok. Az egyelőre nem világos, hogy töltötték-e épp a telefont, esetleg nem hivatalos töltővel, mindenesetre a robbanás nyomán keletkező tűz majdnem leégette a házát.

©

Az NBC felvette a kapcsolatot a Samsunggal, és a gyártó azonnal egy új telefont ajánlott fel a károsultnak, és bekérte vizsgálatra a régit. Egy közleményt is kiadott, hangsúlyozva, hogy továbbra is prioritás a minőség és a biztonság, ezeken alapszik sok millió Galaxy S6-os, amelyeket az Egyesült Államokban használnak. A felrobbant eszközt alapos vizsgálatnak vetik alá, s annak eredményéig nem mondhatnak semmit, a mobiltelefonok ugyanis rendkívül összetett eszközök, és számos tényező hozzájárulhat a hibás működéshez. Az NBC kutakodott kicsit a témában, és hasonló modelleknél talált hasonló eseteket.

A pórul járt hölgy viszont nem biztos abban, hogy szeretne újabb Samsung-telefont, bár azzal ő is tisztában van, hogy más gyártó készülékével is történt már hasonló eset. Még iPhone 7 Plusszal is történt ilyen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!