Az Android használók döntöttek, kinek a hálózata a legjobb Budapesten

2012. április 17., kedd, 12:00
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

A mobilszolgáltatók sokféle módon képesek bemutatni és igazolni, hogy az ő hálózatuk a leggyorsabb vagy a legtöbb...

A mobilszolgáltatók sokféle módon képesek bemutatni és igazolni, hogy az ő hálózatuk a leggyorsabb vagy a legtöbb helyen elérhető. A hangzatos adatok ellenére mindhárom hazai szolgáltató ügyfelei tapasztalhatják, hogy egyes helyeken gyenge a jel és/vagy nagyon lassú az adatátvitel.

Egy éve már bemutattuk a felhasználok méréseit gyűjtő OpenSignalMaps oldalt, akkor azonban még nagyon kevés hazai adat állt rendelkezésre. Jelenleg a világ több mint 800 ezer bázisállomása található az adatbázisban és a felhasználók által beküldött mérési adatok száma már két és fél milliárd(!). Így már alaposan megvizsgálhatjuk, mi a helyzet Magyarországon.

A lefedettségi és jelerősségi térkép az Android telefonokon háttérben futó alkalmazás adatai alapján készül, és hőtérképként mutatja be, hol és milyen hálózatok érhetők el. A nagyítható térkép alatt a NetworkRank táblázatból leolvashatjuk az egyes szolgáltatók általános értékelését, illetve részletes számadatokat kapunk az átlagos adatsebességről, válaszidőről és megbízhatóságról. Ezekből kiderül, hogy az Android telefonok tulajdonosai Budapesten általánosságban a Vodafone hálózatát találták a legjobbnak, ami főként a legmagasabb feltöltési adatsebességnek köszönhető.

Az adatbázis szerint a legmegbízhatóbb hálózatot Budapesten a T-Mobile üzemelteti. Ha a térképen vidéki területekre nagyítunk, akkor a legtöbb helyen T-Mobile, Telenor, Vodafone sorrendet kapunk, azonban sok esetben ezeken a részeken mindhárom szolgáltatónál 80-90 százalék alá csökken a megbízhatóság. 

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Az Android használók döntöttek, kinek a hálózata a legjobb Budapesten
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X