szerző:
hvg.hu

A HÍR TV árulkodó felvételén Horn Gábor Kóka Jánosnak kommentálja Gyurcsány Ferencnek az MSZP választási központjában elmondott magyarázatát, hogyan kell értelmezni a népszavazás eredményét. Horn véleménye finoman szólva eltért a a kormányfő álláspontjától.

Gyurcsány Ferenc éppen arról beszélt vasárnap este az MSZP számára meglehetősen kínosan végződött népszavazás kapcsán, hogy nehéz szétválasztani, milyen motívumok vannak az egyes választók fejében. "Nyilvánvalóan vannak, akik a nagyon konkrét kérdésre mondtak nemet. Azt mondták, ha nem muszáj fizetni a 300 forintot, akkor mi nem nagyon fizetnénk a 300 forintot."  Erre reagált Horn Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője az egyetértően mosolygó SZDSZ elnökhöz, Kókához fordulva: "..nem azt mondták Feri, azt mondták, menj a p...ba, valljuk be. "

A beszéd korábbi részeit is kísérték Horn megjegyzései.  Gyurcsány kiemelte,  több, mint egy millió ember nem volt hajlandó támogatni  ezt a kérdésfeltevést. "No ez egy kicsit sántít" mondta Horn. Emellett a mikrofonban csak elmosódottan hallható, de gesztusaiból ítélve nem éppen hízelgő  megjegyzéseket tett a Gyurcsány köré felsorakozott MSZP vezetőkre, kormánytagokra, "ez kemény, ez a csapat kemény"....

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!