szerző:
hvg.hu

A HÍR TV árulkodó felvételén Horn Gábor Kóka Jánosnak kommentálja Gyurcsány Ferencnek az MSZP választási központjában elmondott magyarázatát, hogyan kell értelmezni a népszavazás eredményét. Horn véleménye finoman szólva eltért a a kormányfő álláspontjától.

Gyurcsány Ferenc éppen arról beszélt vasárnap este az MSZP számára meglehetősen kínosan végződött népszavazás kapcsán, hogy nehéz szétválasztani, milyen motívumok vannak az egyes választók fejében. "Nyilvánvalóan vannak, akik a nagyon konkrét kérdésre mondtak nemet. Azt mondták, ha nem muszáj fizetni a 300 forintot, akkor mi nem nagyon fizetnénk a 300 forintot."  Erre reagált Horn Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője az egyetértően mosolygó SZDSZ elnökhöz, Kókához fordulva: "..nem azt mondták Feri, azt mondták, menj a p...ba, valljuk be. "

A beszéd korábbi részeit is kísérték Horn megjegyzései.  Gyurcsány kiemelte,  több, mint egy millió ember nem volt hajlandó támogatni  ezt a kérdésfeltevést. "No ez egy kicsit sántít" mondta Horn. Emellett a mikrofonban csak elmosódottan hallható, de gesztusaiból ítélve nem éppen hízelgő  megjegyzéseket tett a Gyurcsány köré felsorakozott MSZP vezetőkre, kormánytagokra, "ez kemény, ez a csapat kemény"....