szerző:
hvg.hu

A legfrissebb hírek szerint ketten meghaltak, kilencen megsebesültek, miután egy fegyveres szétlőtt egy bárt Tel-Avivban pénteken. A merényletet más volt, mint az elmúlt három hónap gázolásos, késeléses támadásai, a hatóságok nem számítottak rá.

Egy szemtanú elmondta, hogy az emberekkel teli bár üvegfala előtt megállt az utcán egy harminc év körüli fekete hajú férfi, elővette  fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat. A biztonságiak egyelőre nem tudják, hogy merényletről vagy bűnügyi indíttatású akcióról van-e szó, mert az elkövetés módja nagyon eltér a több mint három hónapja tartó erőszakhullám eddigi, késsel vagy szándékos gázolással végrehajtott merényleteitől. A Sin Bet belbiztonsági szolgálatnak nem volt tudomása egy ilyen akció előkészítéséről.

Az alábbi videón az a pillanat látható, amikor a gyanútlan szórakozó tömegbe elkezd tüzelni a lesből előlépő, gépfegyveres támadó.

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!