szerző:
hvg.hu

Bensőséges hangú közleményben jelentette be a brit kormány Skóciáért felelős minisztere, hogy meleg. Az 53 éves David Mundell azt írta, hogy még politikusi munkájánál is keményebb kihívás volt előlépnie. Megértette ugyanakkor, hogy a magánéletében is csak akkor lehet boldog, ha a nyilvánosság előtt is felvállalja önmagát - fogalmazott.

David Mundell korábban nős volt, három felnőtt gyermeke van. Ő az első konzervatív párti miniszter Nagy-Britanniában, aki nyíltan felvállalta homoszexualitását. A The Guardian szerint David Cameron miniszterelnök és Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere is támogatásáról biztosította a politikust, valamint dicsérték bátorságáért.

Korábban, Tony Blair miniszterelnöksége idején Chris Smith akkori munkáspárti kulturális miniszter vállalta fel 1997-ben nyilvánosan is, hogy a saját neméhez vonzódik. Ő volt az első brit miniszter, aki coming outolt.

David Mundell 2015 óta tölti be a Skóciáért felelő miniszteri posztot a brit kormányban.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!