szerző:
MTI

Kizárólag a veszélyeztetett csoportokból kikerülő betegek haltak bele eddig az Ukrajnában terjedő H1N1-es influenzába. Az ukrán egészségügyi miniszter szerint összesen 83 halottról tudnak. Nemrég egy új vírustörzset is azonosítottak Ukrajnában.

Összesen 2,6 millió ember kapta el a betegséget a 2015. október 1-je és a 2016. január 18-a között felvett adatok szerint. A megbetegedések száma az ország 18 megyéjében túllépte a járványos küszöböt, közülük 11 megyében ötven százalékkal – mondta Olekszandr Kvitasvili ukrán egészségügyi miniszter.

Ljubov Nyekraszova, az ukrán járványügyi hivatal vezetője szerint a legtöbb haláleset Odessza megyében volt, ott huszonhatan hunytak el. A H1N1-es influenzajárvány következtében meghalt emberek mind az úgynevezett rizikócsoportokból, vagyis a gyerekek, a terhes nők, a cukorbetegek, az asztmások, az idős emberek, az egészségügyi dolgozók és a szolgáltatásiparban dolgozók közül kerültek ki.

Ukrajnában 2015 decembere óta terjed a H1N1-es influenza. Január 25-én Kijev főorvosa, Oleg Ruban bejelentette, hogy az ukrán főváros egészségügyi hatóságai az influenzavírus új törzsét regisztrálták, a H3N2-t, amelyet Svájcból hurcolhattak be Ukrajnába.

A 2009-2010-es H1N1-járvány idején Ukrajnában öt hónap alatt majdnem 6,5 millió ember betegedett meg, és 1127-en haltak meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!