szerző:
hvg.hu

A többféle magzati idegi rendellenességet okozó vírus miatt többen támadják az abortuszt tiltó szabályozást.

Az al-Dzsazira riportban számol be a zikavírusról és a társadalmi hatásairól. A különféle születési rendellenességekért is felelőssé tehető vírus nagy és nem várt problémát jelent az országnak, mondja az ország korábbi egészségügyi minisztere, Celso Amorim. A harcot az ország mindazonáltal nem vesztette el, de keményen kell küzdenie. "Brazilia gyorsan és nagy transzparenciával, átláthatóan reagált" ondta. A zikavírus gyors terjedése miatt újra fellángolt a vita az abortuszról. A katolikus egyház és a közvélemény meggyőződése miatt ugyanis az abortusz pár kivételes esetet nem számítva illegális az országban. Amorim szerint a szabályozás megváltoztatásához társadalmi fejlődésre lenne szükség.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!