Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az oroszok szerint ők már tudják ki, kik robbantottak Brüsszelben.

Az orosz titkosszolgálatok figyelmeztették a belga hatóságokat egy lehetséges terrortámadásra – írta az orosz Pravda. A lap úgy tudja, három Iszlám Állam-tag fehérorosz állampolgárról van szó: Ivan és Alekszej Dovbasról, illetve Marat Junuszovról, akik múlt pénteken utaztak Belgiumba.

©

"A 27 éves Alekszej Dovbas volt az első, aki áttért az iszlám hitre, majd radikálisokkal került kapcsolatba. Öccse, a 23 éves Ivan hamarosan szintén érdeklődni kezdett a radikális mozgalmak iránt" – állította a lap szerint egy forrás, aki azt mondta: a testvérek Szíriában kaptak IÁ-kiképzést, mielőtt az EU-ba utaztak volna.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!