szerző:
MTI

Őrizetbe vették Michael Diamondot, az ausztrálok kétszeres olimpiai bajnok koronglövőjét, akinek így kérdésessé vált a riói szereplése.

Michael Diamond szombat hajnalban, egy nappal 44. születésnapja után erős alkoholos befolyásoltság alatt vezette autóját, és fegyverét nem megfelelően tárolta – közölte az új-dél-walesi rendőrség.   

Ennek nyomán a sportlövő jogosítványát, valamint fegyvertartási engedélyét azonnal bevonták, és június 7-én kell bíróság elé állnia.

Diamond 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben volt olimpiai bajnok trapban. A riói lehet a hetedik olimpiája, amivel ausztrál rekorder lenne a lovas Andrew Hoyjal közösen. 

Az Ausztrál Sportlövő Szövetség jelölte őt a riói utazók közé, azonban az Ausztrál Olimpiai Bizottságnak jogában áll törölni az indulók listájáról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!