szerző:
MTI

A Fehér Ház szerint Flynn őket is megtévesztette.

A Fehér Ház szerint az a tény, hogy Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója bűnösnek vallotta magát hamis tanúzás vádjában,  csak a nyugalmazott tábornokra nézve terhelő.

A Fehér Ház  pénteken közölte azt is: Flynn – az FBI előtt elhangzott – hamis tanúzása tükrözi azt, hogy hamis állításokat tett fehér házi tisztségviselőknek, ami lemondásához vezetett. 

Flynnt azzal vádolják, hogy hazudott az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) Szergej Kiszljakkal, a Washingtonban akkreditált volt orosz nagykövettel fenntartott kapcsolatairól. A vádirat szerint szándékosan tett hamis tanúvallomást az FBI-nak január 24-én azt állítva akkor, hogy Kiszljakkal nem egyeztetett az Oroszország ellen elrendelt szankciókról 2016 decemberi találkozójuk alkalmával.

Hírforrások szerint Flynn vádalkut kötött a nyomozókkal, amelynek keretében beismerte, hogy Trumpnak az elnöki teendők átvételéért felelős csapat egy magas rangú tisztviselője – és nem az elnök maga – utasította arra, hogy felvegye a kapcsolatot orosz tisztségviselőkkel tavaly decemberben, miután a milliárdos üzletembert elnökké választották.