Békás-szoros desszert? A séf, akinek néha nagyon fura gondolatai vannak
Veres István Vadnyugat híján nem lehetett cowboy, így szakács lett. 14 éves kora óta álmodott a Michelin-csillagról, megszerezte, és máris akar még kettőt.
HVG: A 2016-os újranyitása óta borítékolták már a Babelnek a Michelin-csillagot. Most, hogy meg is kapta, azt jelenti, hogy séfként már mindent elért?
Veres István: Én is azt hittem, hogy a csillag a minden. De most, hogy benne vagyok, úgy érzem, még sokkal több minden van ennél. Aki ebben a szakmában azt mondja, hogy mindent tud, az valójában sehol sincs. Nincs megállás, irány a második csillag!
HVG: Árulja el, mi olyan különleges ebben?
V. I.: Olyan, mint az Oscar-díj. Nagyon nagy elismerés, de attól ilyen misztikus, hogy senki sem tud róla semmit. Nem tudni, mit néznek, mit csinálnak az ellenőrök. 14 éves korom óta ez volt az álmom. Ezért keltem fel mindennap.