Fekete-Győr: A NAV-vizsgálat jelzi, hogy Orbán elkezdett félni 2022-től

Hamvay Péter

6 perc

2019.10.31. 09:30

Nem engedne a korrupciónak a Momentum és emiatt akár ellenzékbe is hajlandók vonulni, még a nem fideszes budapesti kerületekben is. Fekete-Győr András nem hisz Orbán Viktor békülékeny hangnemének, sőt szerinte már zajlik a felkészülés a következő parlamenti választásra.

HVG: Mit gondol, a szerdai házkutatás a hatalom válasza a választási eredményekre?

Elkeseredettnek és gyávának tartom, amikor az állampárt ráereszti a hatóságait az ellenfeleire. Amikor szerda reggel ismeretlenek néztek velem farkasszemet az irodánkban, nem az jutott eszembe, hogy vajon mit ronthattunk el a könyvelés során, hanem az, hogy az önkormányzati választás után valóban elkezdett Orbán Viktor félni a 2022-es rendszerváltástól, az elszámoltatástól, az igazságszolgáltatástól. Nekik van félnivalójuk, veszítenivalójuk, takargatnivalójuk. Nekünk egyik sincs. Azt üzenem nekik, hogy jöjjenek csak, de jövünk mi is.

HVG: Hogy zajlott, mint az amerikai filmekben, vagy inkább a Tanú című film jutott eszébe?

Inkább az utóbbi, ugyanis azzal a kampányelszámolással kapcsolatban szállt ki a NAV, amit fél éve már rendben talált az Állami Számvevőszék, ráadásul - egyedüli pártként Magyarországon - azóta is elérhető az összes számla a honlapunkon. A NAV ellenőrei mégis másfél órát kutattak a Momentum székhelyén úgy, hogy már az elején jeleztük nekik, hogy minden könyveléssel kapcsolatos iratot a párt könyvelőirodájánál kell keresniük.

HVG: Pedig a miniszterelnök a békülékenyebb arcát mutatta a választások után, hangsúlyozta, hogy mindenben partnere lesz a kormány az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak, így önöknek is, akik  két nagyobb város (Baja, Göd) és három budapesti kerület polgármesteri székét szerezték meg.

Ön elhinné annak a részeges férjnek, aki, miután kilenc éven át szégyenbe hozta a családját, majd egyszer csak virágcsokorral és üde lehelettel érkezik, hogy ez most már mindig így lesz? Egy szavát sem szabad elhinni Orbán Viktornak, a háttérben minden lépésünket gáncsolni fogja. Nagy tétben mernék fogadni arra, hogy ha nem fejlődik a város a terveink szerint, akkor az nem a mi hibánk lesz, hanem a kormányé.

Fekete-Győr András

Nem hisz Orbán Viktornak

HVG: Karácsony Gergely épp ezeken a hasábokon mondta, hogy csak egyetlen kormányzati beruházással ért egyet. Nem fél, hogy a befejezetlen épületek majd az ellenzék alkalmatlanságát „bizonyítják”?