Vidnyánszky Attila a Home office-ban: Több milliárdos alap lesz a művészek megsegítésére

HVG360

1 perc

2020.04.03. 16:30

Továbbra is bejár dolgozni a Nemzeti Színház igazgatója, csak most a tervezéssel van elfoglalva. Vidnyánszky Attila szerint a kőszínházban dolgozók biztonságban vannak, de a szabadúszókon segíteni kell. Szerinte a döntéshozók is értik, hogy szükség van a támogatásra ahhoz, hogy visszaszerezzék a nézők bizalmát. A nehézséget az jelenti, hogyan döntenek majd a pénzek elosztásáról - teszi hozzá a direktor.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

A tegnapi epizódban Gundel Takács Gábor beszélt arról, hogy a vírus után nagyon másképp állunk majd az utazáshoz, a home office munkavégzés egy része pedig rögzül a válságon túl is, melynek jótékony hatása lesz a környezetre.

A szerdai részben Botka László ítélte el azt a később visszavont jogszabályt, ami megkötötte volna a polgármesterek kezét a vészhelyzet idején. A szegedi városvezető emellett kitért a helyi rektor esetére, de azt is mondta, hogy ilyen időkben összefogásra van szükség.