Scherer Péter a Home office-ban: "A Föld kevesebbet bír el, mint mi gondoltuk"

HVG360

1 perc

2020.04.07. 16:40

A tv-sorozatokban is gyakran foglalkoztatott színművész balatoni karanténba vonult vissza, Karinthyt olvas és gyökereket gyűjt. Scherer "nem suttogós fajta", a vírushelyzetről is sajátos véleménye van: "több jót okozott eddig, mint Donald Trump".

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, amelyben M. Kiss Csaba kérdezi aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberektől, hogy miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül. A most kezdődő nehéz időszakot dokumentálja a sorozat manír nélküli, személyes beszélgetésekkel, s közben talán a nézőknek is segít a privát túlélésben.

A tegnapi részben Fekete-Győr András mesélte el, hogy a házi karantént ritkán hagyja el, de a II. kerületben önkéntesnek állt. A pártpénzek megnyirbálását nem helyteleníti, azt annál inkább, hogy Orbán a válságkezelést összemossa a bosszúállással.

Egy korábbi epizódban Szél Bernadett beszélt arról, hogy hiányzik neki a temlpomba járás, de online jár misére. A független országgyűlési képviselő szerint Orbánék későn kapcsoltak, s elárulja, ő milyen intézkedésekkel lépett volna korábban.