Vitézy Dávid a Home office-ban: "Négyzetméterek milliói fognak átvándorolni irodából lakássá"

HVG360

1 perc

2020.04.26. 16:40

2020.04.26. 16:40

Noha szakpolitikai szinten jó az együttműködés a kormány és Budapest között, mégis nehéz idők várnak a tömegközlekedésre - állítja az állam fővárosi fejlesztéseit koordináló BFK vezérigazgatója. Intézkedéseket kell hozni, hogy az autós forgalom ne szökjön az egekbe, hisz "az emberek az egyéni közlekedés felé fognak elmozdulni", a munkával kapcsolatos szokások pedig gyökeresen átalakulnak - véli Vitézy.

Home office – Jelentések a "karanténból"

Miközben nagy tettekre készülünk, például a Mars meghódítására, egy láthatatlan kis vírus térdre kényszeríti az egész emberiséget, milliárdosoktól a nincstelenekig. Jobb híján mindenki az otthonába menekül, és igyekszik kibekkelni ezt az egészet.

A hvg360-on minden nap jelentkezik a Home office, M. Kiss Csaba sorozata, melyben aktív élethez, nyilvánossághoz szokott ismert emberek mesélnek arról, miként élik meg a helyzetet, hogy látják a közelebbi és távolabbi jövőt, mit tesznek épp, s mit kell elhagyniuk a szokásos tennivalóik közül.

A szombati részben Balogh Levente arról beszélt, szerinte sok ipari változást fog generálni a krízis. "Az idegenforgalomnak 2 év kell majd, hogy helyreálljon" - véli Szentkirályi-csoport tulajdonosa - de saját munkavállalóit biztonságban látja, s a PET palackok sorsáról sem osztja a közkeletű nézeteket.

A pénteki epizódban Csernus Imre mesélte el, hogy sokan hívják tanácsért, s ő leginkább azt tudja elmagyarázni nekik, hogy segít az "itt és most" formula. Nem kizárt, hogy a gyerekek száma növekszik majd a karantént követően, de a válásoké biztosan fog – magyarázta a népszerű pszichiáter.