Aki eddig azt hitte, hogy a diétás, light vagy cukormentes üdítőitalok és más népszerű termékek egészségesek, az újból elgondolkodhat. Előrebocsátjuk: a válasz nem egyértelmű.
A legújabb ijesztő hír, hogy az Egészségügyi Világszervezethez, a WHO-hoz tartozó nemzetközi rákkutató intézet, az IARC a Reuters szerint hamarosan közzéteszi: lehetséges, hogy az egyik széles körben alkalmazott mesterséges édesítőszer, az aszpartám rákot okozhat. (Azt, hogy mennyire rákkeltő egy anyag, kategóriákra osztják. Az 1-es kategória bizonyíthatóan rákkeltő, a 3-as nem veszélyes. Az aszpartám, ha a fenti minősítést kapja, akkor a 2B kategóriába kerül, mint „lehetséges humán karcinogén“. Ez kevésbé veszélyes, mint a 2A: „valószínű humán karcinogén“.)
A kását azonban nem eszik olyan forrón, mint ahogyan főzik.