Remifemin Plus
Remifemin Plus
Tetszett a cikk?

Ambiciózus, bölcs és lojális kollégák, akiknek az élethelyzete minden eddiginél koncentráltabb munkavégzésre ad lehetőséget. HR tanácsadó segítségével gyűjtöttük össze a legfontosabb szempontokat, hogy milyen előnyökkel járhat az ötvenes nők foglalkoztatása.

1. Túl a nehezén

Kényes kérdés a gyerekvállalás és a karrier összeegyeztetése, illetve összességében a nők munkaerőpiaci helyzete. Még ha valaki az utolsó lehetséges pillanatig is tolta volna a gyerekvállalást, ötvenesként már egészen biztosan kikerül a kisgyerekes szülői státuszból. Akinek pedig korábban születtek a gyerekei, mire eléri az ötödik X-et, lehet, hogy már egy háztartásban sem él velük. Így Réh Ágnes HR tanácsadó, toborzási, kiválasztási szakértő szerint a sok-sok év után felszabaduló rengeteg idő és kapacitás igenis jó munkaerővé, lelkes és ambiciózus munkavállalóvá teszi az ötvenes nőket, akik igénylik az új feladatokat és az új kihívásokat.

2. Tudatos jelenlét

Miután a gyereknevelés már nem köti le annyira a figyelmüket, sokkal koncentráltabban tudnak dolgozni, hiszen fontos számukra, hogy valahol ismét hasznosnak érezzék magukat – álltja a HR-szakember.

3. Lojális, megbízható anyák

Réh Ágnes ezen túl azt is tapasztalja, hogy manapság trendfordulót élünk, és egyre több munkaadó kezdi átgondolni, hogy az anyákban a megbízhatatlan helyett, akinek folyton beteg a gyereke, pont hogy megbízható munkaerőt kellene látni, hiszen ők azok, akik életük szoros keretei és számtalan kötelezettségük miatt igazán hatékonyan gazdálkodnak a munkára szánt idővel. A megbízhatóság és a lojalitás fokozottan igaz lehet az ötvenes nőkre is, véli a szakember, mert ők már hosszú távra terveznek, vagyis jellemzően olyan munkahelyet keresnek, ahonnan majd nyugdíjba mehetnek.

4. A rutin meg az évek

Az egyik legnyomósabb, az ötvenes nők foglalkoztatása mellett szóló érvet majdnem el is felejtettük, miszerint a korosztály rengeteg tapasztalt, rutinos emberből áll, akik nem csupán a munkában bizonyítottak, hanem az élet számos más területén is. Ez a széleskörű élettapasztalat segítheti őket, rajtuk keresztül pedig a többi kollégát is, hogy viszonylag flottul megoldják a bonyolult, munkahelyi helyzeteket és a konfliktusokat.

5. A tyúkanyó

Réh Ágnes szerint az érvek sorában arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ötvenes nők nem egyszer a „tyúkanyó” szerepét töltik be a munkahelyen: ők azok, akik a szárnyuk alá veszik, terelgetik, tanítgatják a fiatalabb munkatársakat. Szakszerűbben fogalmazva azt is mondhatjuk, hogy szakterülettől és munkakörtől függően az ötvenes nők jelentős coaching értékkel bírhatnak a munkaerőpiacon, akár hivatalosan is alkalmazhatják őket mentori, tanácsadói szerepben, hogy átadhassák a tudásukat és a tapasztalataikat.

6. Tanulás? Az ötvenesek is képesek rá!

Ha az előző pontban leírtak fonákját szemléljük, sokan félnek attól, hogy az ötvenes munkavállalók már lassúbbak, a tudásuk sem elég naprakész, cserébe a tanulási hajlandóságuk is alacsony. Ám a HR-es meggyőződése, hogy az újra való nyitottság, illetve a tanulás vágya és képessége nem feltétlenül kor kérdése, sokkal inkább személyiség és belső motiváció függvénye. Réh Ágnes szerint egyáltalán nem szabad leírni a mai ötvenes hölgyeket, akik bőven képesek még a tanulásra, amit egyáltalán nem zár ki a tény, hogy átlépve az ötödik X-et, a személyiségünk már valóban kevésbé változik.

7. Új lehetőségek

A mai ötvenesekben lévő potenciált és kiaknázatlan lehetőségeiket jól jelzi, hogy újabban már Magyarországon is léteznek olyan coach praxisok, tanácsadó irodák, illetve HR-ügynökségek, melyek kimondottan erre a korosztályra fókuszálnak, és nekik adnak tanácsokat. Abban Réh Ágnes is egyet ért, hogy ez jó irány, viszont érdemes lenne még több figyelmet fordítani az ötvenes korosztályra.

 

Hirdetés

Változókor könnyedén, hormonmentesen!

Hőhullámok, alvászavar, labilis hangulat – a klimax jellegzetes panaszai ötből négy változókorú nő mindennapjait keseríthetik meg. A Remifemin Plus két gyógynövény együttes erejével enyhíti a klimax kellemetlen testi és lelki tüneteit.

Vény nélkül kapható gyógyszer
www.remifemin.hu/

Remifemin Plus


Az oldalon elhelyezett tartalom a Remifemin forgalmazója, a Phytotec Hungária közreműködésével jött létre, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.