szerző:
hvg.hu

A súlyos baleset után Toroczkai László polgármester közölte: nem lesz több verseny.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, az egyik autó a verseny rajtja után nem sokkal a nézők közé vágódott, miután hátulról nekiment egy másik. A balesetben heten sérültek meg, egyikük súlyosan. Ketten továbbra is kórházi ápolásra szorulnak.

Az RTL Klub Híradójának sem a verseny szervezői, sem az érintett versenyző nem nyilatkozott, annyit azonban felvételen kívül elmondtak, hogy a roncsderbiken szabad lökdösődni az autókkal, mindenki úgy jut előrébb, ahogy tud. Szerintük tehát szabályos volt a tegnapi manőver.

A szervezők még hozzátették: a szabályoknak megfelelően 10 méteres biztonsági zónát jelöltek ki a pálya és a nézőtér között.

A versenynek otthont adó település polgármestere, Toroczkai László a Facebookon szerdán azt írta, hogy a futam előtt a sofőröket, az autókat és a pályát is szakemberek ellenőrizték, és mindent rendben találtak. A szervezők emellett biztosítást is kötöttek, a sérültek így anyagi kártérítésre is számíthatnak.

"Ettől függetlenül én a mai napon a rendőrkapitány úrtól azt kértem, hogy a rendőrség rendszeresen ellenőrizze a részben önkormányzati, részben magánterületen fekvő pályát, amelyet időszakosan hétvégente is használnak, mert a közeljövőben – bármennyire is népszerű nálunk a roncsderbi – nem engedünk a helyszínen semmilyen autózást" – írta Toroczkai.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Világháborús gránátot találtak a Lánchídnál

Világháborús gránátot találtak a Lánchídnál

"Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét" - mondta a szívsebész, akinek a betege meghalt

"Ha nem rúgnak ki, megvan a műtét" - mondta a szívsebész, akinek a betege meghalt

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Marabu FékNyúz: Mészárlás

Vasfüggöny mögé kerülhet Nagy-Britannia, amin a magyaroknak se lesz kiskapu

Vasfüggöny mögé kerülhet Nagy-Britannia, amin a magyaroknak se lesz kiskapu

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Sérült fekete párducot láttak Skóciában

Hatvani bűz: tiltakoznak a lakosok, de még mindig nincs felelős

Hatvani bűz: tiltakoznak a lakosok, de még mindig nincs felelős