szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A győri rendőrök vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást egy 45 éves tatabányai férfival szemben, aki közlekedési balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A nyomozás adatai szerint 2018. január 14-én 10 óra 48 perckor a 83-as számú főúton közlekedett Győr felől Győrszemere irányába egy gépkocsi sofőrje. Haladása során a 63+380. kilométerszelvényben egy balra ívelő kanyar előtt, az előzést tiltó tábla, valamint a felfestett záróvonal ellenére megelőzött egy autót. Az előzés pillanatában a szemközti sávban haladó autó vezetője azért, hogy az ütközést elkerülje, jobbra lehúzódott, majd letért az úttestről és járművével balra sodródva, a menetiránya szerinti bal oldali árok falának ütközött.

©

A baleset helyszínéről az okozó gépkocsi vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül Győrszemere irányába elhajtott. A baleset következtében a vétlen autó sofőrje megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A győri rendőrök rövid idő múlva beazonosítottak és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 45 éves férfit.

©

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!