szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Január elején hat autó csúszott az árokba öt percen belül Mezőberény közelében. Nem egymással ütköztek, mindegyik a szokatlan síkosságú út miatt esett árokba.

Egymást érik, egymást érték a balesetek a Békés és Mezőberény közötti 470-es főút egyik szakaszán. Akadt olyan nap, amikor hat autó csúszott az árokba ugyanott, alig öt perc alatt – írj a Beol.hu.

Mezőberény polgármestere Siklós István, a január elején történt balesetek kapcsán megkereste a Magyar Közút illetékeseit, hogy egy táblával mindenképpen figyelmeztessék az autósokat a csúszós szakaszra. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság is elismerte, hogy a 470-es számú főút ezen szakaszán az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a balesetek száma. A megjelölt útszakaszon a korábbi időszakokban nem történt személysérüléssel járó közlekedési baleset, ám idén januárban ez megváltozott.

Egy közeli farmon élő tulajdonos – akit a Beol.hu megkeresett - kiemelte, sokan csúsznak árokba a területen, de ezek közül jó néhány baleset nem szerepel a statisztikákban, mert ha nincs személyi sérülés, kihúzatják magukat, és nem szólnak a rendőrségnek.

Idén januárban viszont három baleset is történt, amelyben személyi sérülés volt, többek közt olyan nap is, amikor hat autó került az árokba. Ezért a rendőrség felkérte a Magyar Közútat, hogy a lehetőségeikhez mérten végezzenek ellenőrzéseket és szükség esetén intézkedjenek a síkosságmentesítésről. Hozzátették: a jelenleg ideiglenesen kihelyezett, útépítésre figyelmeztető és 40 km/h sebességkorlátozást jelző tábla helyett a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében állandó sebességkorlátozást javasol bevezetni.

A közútkezelő részéről úgy nyilatkoztak a lapnak, hogy a Békés és Mezőberény közötti szakaszon tapasztalataik szerint nem is a Mezőberény helységtábla utáni 500-600 méter hosszú, erdős, árnyékos szakaszon történtek balesetek, hanem már elhagyva ezt a részt, tovább egyenesben, szinte nyílt terepen. Az utóbbi két balesetnél +2 fok volt a hőmérséklet, így a baleset oka ennél összetettebb lehet, a mikroklíma miatt előforduló téli lefagyások jelenhetnek veszélyét. Ezért a szakaszon kívül is kivágták az út északi oldalán az akáchajtásokat, biztosítva ezzel a szabadabb széljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

Szolidaritási nyilatkozatban állnak ki a Corvinus polgárai is a Színművészeti mellett

Szolidaritási nyilatkozatban állnak ki a Corvinus polgárai is a Színművészeti mellett