szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, mára 5 forinttal csökkent a 95-ös benzin, és 6 forinttal a gázolaj ára. A holtankoljak.hu eddigi adatai szerint benzinhez legolcsóbban Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében juthatunk, 264-264,90 forintért, míg a legkedvezőbb árú gázolajat szintén Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben tankolhatunk 264-266 forint közötti áron.

© sxc.hu
A legolcsóbb benzin és a legolcsóbb gázolaj ára megegyezik. Legmagasabb áron az ország nyugati megyéiben és az autópályák közelében lévő kutakon mérik a benzint, ott 289,90-291,90 forintot kell fizetni literéért. A legdrágább gázolaj ára is azonos: Balaton környéki kutakon, illetve autópálya melletti kúton 291,90 forint az ára. Sok töltőállomáson azonos a két üzemanyagfajta ára.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
automenedzser.hu Autó

Magyarországon nem is drága a benzin?

Az elmúlt hetekben többször is emelték az üzemanyag árát, olyan hét is akadt, amikor nyolc forinttal drágult a 95-ös benzin. Az autótulajdonosoknak az lehetett az érzése, hogy ilyen mértékű drágulás máshol nem fordulhat elő. Pedig ha megnézzük az EU energetikai bizotságának adatait kiderül, hogy Írország kivételével itthon emelkedett a legkevésbé az üzemanyag ára.

MTI/hvg.hu Tech

2861 kilométer egy liter benzinnel

A világ eddigi "legétvágytalanabb" autóját fejlesztette ki egy brit feltaláló. A kocsi mindössze 3 centiliter benzint "eszik" százon, azaz egy liternyivel 2861 kilométert képes megtenni.

automenedzser.hu Autó

Tizenhat tipp, hogyan spórolj a benzinnel

Sok kicsi sokra megy, szabad szemmel is látszik, hogyan kúszik lassan fel a benzin ára. A nyár folyamán hozzá kell szoknunk, hogy a térségben továbbra is a legdrágábban, 300 forint felett kaphatunk egy liter benzint. Íme tizenhat ötlet, hogyan spórolhat az üzemanyaggal.

MTI/hvg.hu Autó

Benzinbe fulladt a Hummer Alpha

Leginkább magas ára és magas fogyasztása miatt állítják le az amerikai harci dzsip, a Hummvee legnagyobb, civil terepjáró változatának, a Hummer Alphának a gyártását.

automenedzser.hu Autó

Benzintermesztők

A tartósan 300 forint körüli benzinár miatt egyre többet beszéltek az alternatív üzemanyagokról, amelyek közül talán a bioetanolnak van a legnagyobb esélye, hogy a közeljövőben az autók tankjaiba kerüljön.