szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Átlagosan 126 ezer kilométert futottak a kutatásban résztvevők autói és...

Átlagosan 126 ezer kilométert futottak a kutatásban résztvevők autói és többnyire 11 éve vannak utakon. Összesen 42 ezer hiányosság volt az autókon, azaz átlagosan három dolgot kellett volna kijavítani autónként. Ezek zöme a biztonságos közlekedést is veszélyezteti. Minden második autónál, pontosabban 54 százalékuknál az abronccsal vagy a karosszériával volt probléma. A kocsik 43 százalékánál a fékkel volt gond. Növeli a kockázatot, hogy az olyan öregebb autókban, amelyeket a fiatalok szívesen vezetnek, több mai alapvető biztonsági felszereltség hiányzik. A vizsgálatban részt vett járművek 35 százalékában nem volt utasoldali légzsák, ABS vagy ESP.

A fiatalok nem csupán a klasszikusok iránti érzelmektől fűtve vesznek idős autókat, hanem mert kevés a pénzük. Szakszervizre sem költenek, ami újabb potenciális veszélyforrást jelent. Sokan a barátaikkal vagy maguk javítgatják autóikat úgy, hogy igazán nem értenek hozzá. A vizsgálatban résztvevő szakembereknek fel kellett hívniuk a fiatalok figyelmét arra, hogy évente vigyék el felülvizsgálatra autóikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!