szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Októberben 1 263 305 új autó kapott rendszámot Európában, 11,2 százalékkal több, mint tavaly októberben - jelentették az európai autógyártók szövetségében (ACEA) hétfőn.

Nyugat-Európában 15,8 százalékkal 1 200 861-re nőtt az új autók értékesítése éves összehasonlításban, az EU új tagországaiban ellenben 36,9 százalékkal 62 444-re csökkent a vizsgált időszakban. Az ACEA tudomása szerint Magyarországon 3557 új kocsi kapott rendszámot októberben, 72,4 százalékkal kevesebb, mint tavaly októberben. Az első tíz hónapban 52 404 új kocsit vásároltak Magyarországon, 60,8 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, az ACEA adatai szerint.

Az EU új tagországaiban az első tíz hónapban 696 256 új kocsi talált gazdára, 29,6 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi első tíz hónapban, Nyugat-Európában pedig 11 510 125 új autó, 3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Egész Európában utoljára májusban csökkent éves összehasonlításban az új autók értékesítése, azóta a nyugat-európai átlag miatt hónapról hónapra nő a számuk, havi szinten azonban októberben csökkent az értékesítés, mert kifutnak a vásárlást támogató kormányprogramok. Ezért elemzők igen bizonytalannak ítélik a jövő évet is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet