Tetszett a cikk?

Trafistar SR590: ez a neve a legújabb ultramodern traffipaxnak, amely a közlekedési szabálysértők rémálma lesz. A svájci fejlesztésű, jelenleg tesztelés alatt álló rendszer egyszerre 22 járművet képes követni és nem csak a gyorshajtókat szűri ki - adta hírül az Autómenedzser.hu.

A Trafistar SR590 típusjelű rendszer 22 jármű egyidejű követésére képes 500 méteren belül, és 10 közlekedési szabálysértést tud azonosítani. A gyorshajtáson kívül az eszköz felismeri például a tiltott helyen előzést, a stoptáblák figyelmen kívül hagyását, a tiltott helyen kanyarodást, illetve egyebek mellett azt is, ha az autós nem adja meg az elsőbbséget a gyalogosnak.

Fotó és további részletek az Autómenedzser.hu autós portálon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bálint Csaba Itthon

Videó: bemutatunk egy időgépet

Milyen autó az, amelyre a nők csak annyit mondanak, hogy érdekes, a férfiak viszont azonnal tapogatni kezdik, és a fluxuskondenzátort akarják látni? Egy Deloreant - a Vissza a jövőbe című film időgépét - vettünk szemügyre a komáromi amerikai autók fesztiválján.

Autó

Meddig húzzák még az autószalonok?

Óriásit esett vissza a már eleve gyenge tavalyi mutatókhoz képest a zalai térség újautó-piaca. A márkakereskedések fél év alatt alig néhány autót tudtak eladni. Az alagút végét egyelőre senki nem látja - olvasható a zalaihirlap.hu cikkében.

Autó

300 ezer forintos bírsággal büntetett a traffipax – toplista

A rendőrség közétette a márciusi gyorshajtók toplistáját. A prémium autók közé egy Mazda3-as is becsúszott, bírsága 300 ezer forint. A legnagyobb sebességtúllépést egy BMW követte el, igaz, mivel autópályán száguldozott, megúszta 200 ezer forinttal.

hvg.hu Autó

Ufók manipulálják a traffipaxokat?

Az automata sebességmérők elterjedése időről-időre felveti az emberi közreműködés szükségességét. Néhány napon belül a világ különböző pontjain jelentettek be hibás méréseket, illetve jogtalan büntetéseket, köztük Magyarországon is. Gyakran megesik, hogy lerobbant, épp szervizben lévő, vagy csak egyszerűen parkoló autók gazdáit bosszantják a kellemetlen levelek.

hvg.hu Autó

Videó: így lopták el az Audit a Józsefvárosból

A rendőrség térfigyelő kamerája rögzítette a VIII. kerületi Lőrinc pap téren július 4-én 5 óra körüli időben elkövetett autólopást. A külföldi rendszámú Audi A6-ost, amelynek értéke 2-3 millió forint, két perc alatt vitték el.

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Csalással és megfélemlítéssel nyert a 35 éve hivatalban lévő elnök Ugandában

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát