szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A RoadSafe állásfoglalása azon a felmérésen nyugszik, amelyet nemrégiben végeztek a közúti balesetekkel kapcsolatban.

 

Törésteszt
©
A RoadSafe állásfoglalása azon a felmérésen nyugszik, amelyet nemrégiben végeztek a közúti balesetekkel kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy Nagy-Britanniában a 17-24 éves korosztály 12 százaléka rendelkezik jogosítvánnyal, s a közúti balesetek 26 százalékában legalább az egyik sofőr ebbe a korosztályba tartozik. Sőt, az ilyen balesetek 25 százaléka halálos végkimenetelű. 

„Amikor dönteni kell arról, hogy milyen autót kapjon egy friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal sofőr, rossz ötlet olcsó, használt modellt választani. Az ilyen autók kevesebbe kerülnek és olcsóbb a biztosításuk is, de ez az előny egy baleset esetén azonnal tovaszáll, mivel az újabb autókban sokkal jobbak a biztonsági rendszerek” – nyilatkozta a RoadSafe igazgatója, Adrian Walsh.

Mint arra a RoadSafe kommünikéje felhívja a figyelmet: az új autók esetében nem csak a baleseti védelem jobb, hanem fontos tényező az is, hogy számos, a vezetést  és a balesetek megelőzését segítő elektronikus rendszerrel is fel vannak vértezve.

A szervezet szerint bőségesen találhatók biztonságos járművek a használtautó-piacon is, de mint hangsúlyozzák: vásárlás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a törésteszteket végző Euro NCAP honlapján a kiszemelt modell töréstesztjeiről, illetve a kereskedőknél a különféle biztonsági rendszerekről.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a kézilabda-vébén

Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere