szerző:
MTI

Augusztus 19-én vasárnap 22 órától augusztus 20-án hétfőn 6 óráig közlekedésbiztonsági okokból feloldják a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik belföldi közlekedési korlátozását - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken.

A szokásos, nyári hétvégi kamionstop az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt egy nappal hosszabbodik meg. Ennek megfelelően, a nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló kormányrendelet értelmében az augusztus 18-19-i hétvégére érvényes, szombat 15 órától vasárnap 22 óráig tartó nyári kamionstop után azonnal életbe lép az augusztus 20-i ünnepnapra vonatkozó korlátozás vasárnap este 22 órától, hétfőn 20-án 22 óráig.

Vasárnap éjszakára azonban feloldják az ünnep miatt meghosszabbodó kamionstopot. Ennek oka, hogy a szokásoshoz képest 24 órával hosszabb tilalmi időszak miatt a korlátozás végén várhatóan jelentősen megnövekszik a belföldi és nemzetközi forgalomban közlekedő nehéz tehergépjárművek száma, ami forgalmi torlódásokhoz vezethet. Ezek megelőzése, valamint a dugókból eredően megnövekvő veszélyhelyzetek kialakulásának megakadályozása érdekében Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a társtárcák minisztereinek egyetértésével rendelkezett az ünnep miatt meghosszabbodott korlátozás vasárnap éjszakai részleges megszakításáról.

Így augusztus 19-én vasárnap 22 órától augusztus 20-án hétfőn 6 óráig engedélyezett a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik belföldi közlekedése. Ezt követően a nemzeti ünnep miatt meghosszabbodott korlátozás augusztus 20-án reggel 6 órától ismét hatályba lép és este 22 óráig tart.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Videó: Halld meg a hangunk, Orbán!

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal