szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BMW gyár technikai jelentést küldött az amerikai kereskedőinek, hogy az idén július és szeptember között gyártott M5-ös, és M6-os modelljeiben hirtelen leeshet az olajnyomás, amely alaposan tönkreteheti a 4,4 literes ikerturbós motorokat – derül ki a Reuters jelentéséből.

A BMW leállította az S63Tü motorokkal szerelt autóinak szállítását, amíg meg nem vizsgálta, és javította a vásárlóinál lévő M5-ösöket és M6-osokat, addig is azt kérik a tulajdonosoktól, hogy lehetőleg ne használják a járműveket. Ha mégis, amennyiben az olajnyomás elmenne, azonnal állítsák le a motort. A gond minden bizonnyal az olajpumpával lehet.

Mindemellett az amerikai illetékes hivatalhoz nem érkezett hivatalos visszahívási bejelentés a BMW részéről, így azt sem lehet egyelőre tudni, hogy pontosan hány gépkocsit érint az ügy. Mindenesetre komoly presztízsveszteséget jelenthet a német gyárnak a fiaskó, mert az M5-ös eddig nagy büszkeségük volt, amellyel díjat is nyertek a teljesítmény és gazdaságos fogyasztás egyensúlyáért.

©


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!