szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fiat szókimondó elnöke egy különleges autót adományoz jótékony célra, hogy feledtesse a félresikerült mondatát.

Sergio Marchionne, a Fiat és a Chrysler vezérigazgatója, még a januári Detroiti Autószalonon hozta magát kellemetlen helyzetbe egy félresikerült kijelentéssel, amit máig próbál feledtetni. Az ominózus eset egy sajtótájékoztatón történt, ahol a Fiat vezért arról faggatták az újságírók, hogy miért késik ilyen sokáig az Alfa Romeo legújabb modelljének, a 4C-nek a piaci bevezetése az amerikai piacra.

Marchionne erre azt felelte, hogy nem engedheti meg, hogy egy silány minőségű termékkel álljanak elő, és nem fog amerikai motort rakni az említett autóba, hanem mindenképp egy modern olasz erőforrás kell bele. A baki viszont ott hangzott el, hogy a motorra a „wop” jelzőt használta, ami alatt egy menő olasz dolgot értett, azonban az USA-ban a köznyelv ezt egyfajta pejoratív jelzőként használja az olasz származású amerikaiakra, és a jelentése nagyjából az, hogy bandita.

©

Miután az olasz közösség nemtetszését fejezte ki, Marchionne elnézést kért írásban, és úgy látszik, hogy még egy gesztussal szeretné feledtetni a szerencsétlen kijelentést. Méghozzá egy különleges SRT Viperrel, amit árverésre bocsájtanak és az ebből befolyt összeget a Sons of Italy nevű szervezetnek utalják, ami az USA-ban élő olaszokat támogatja. Az autó ennek megfelelően különleges fehér fényezést kap, a bézs színű utastérben pedig több helyen is visszaköszön az olasz zászló. A meghajtás maradt a gyári, vagyis az motorháztető alatt a 8.4 literes V10-es blokk dolgozik 640 lóerővel és 814 Nm-es maximális nyomatékkal.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

A Google hajlandó fizetni az online tartalomért – egyelőre csak Franciaországban

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

Mi köze a vécétartályomnak az elsivatagosodáshoz?

"A klímaváltozás ellen nincs vakcina" - Több ezer tudós figyelmeztet a globális felmelegedésre

"A klímaváltozás ellen nincs vakcina" - Több ezer tudós figyelmeztet a globális felmelegedésre