szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Volkswagen konszern soha még annyi autót nem adott el VW márkájú autókból hat hónap alatt, mint az idei első félévben: 2,91 millió autót, 4,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - hozta nyilvánosságra kedden a konszern Wolfsburgban.

A magas abszolút szám azonban az eladások növekedésének lassuló ütemét takarja. A tavalyi első félében 10,2 százalékkal több VW autót értékesített a Volkswagen, mint egy évvel korábban. 

Az idei első félév utolsó havában, júniusban mindössze 0,5 százalékkal nőttek a VW-eladások, amely az első öt hónap 5,3 százalékos növekedéséből közel egy százalékpontot faragott le a hatodik hónap végére. A konszern márkáin belül a VW az első félében még egy visszaesést is elszenvedett: márciusban 532 ezer 400 Volkswagent értékesítettek, 0,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. 

A konszern legfontosabb piacán, Kínában az idei első félévben 19,4 százalékkal nőttek a VW-eladások, Európában viszont 7 százalékkal estek vissza. A Kínában az első félévben eladott 1,17 millió Volkswagen a globális értékesítés 40 százalékát adta. A konszern a hónap végén hozza nyilvánosságra első féléves eredményét.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Macaulay Culkin apa lett

Macaulay Culkin apa lett