szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig lépett életbe a 30-40 százalékos drágulást hozó új taxirendelet, a társaságok közül több már azon dolgozik, hogyan kínálhassa olcsóbban a fuvart – közölte a Blikk.

©

Utascsökkenéstől tartanak a taxisok a megemelt hatósági fixtarifa miatt – írta a Blikk, amely felidézte, hogy az új szabályok szerint az alapdíj 450 forint, a kilométerár 280 forint, a várakozási díj pedig percenként 70 forint lett szeptember 1-jétől.

A társaságok közül a Blikk szerint több is már azon dolgozik, hogyan kínálhassa olcsóbban a fuvart. Az egyik cég a hirdetésében például azt írja, a taxirendelet miatt megszűnt a taxiüzletáguk. Csak telefonos előrendeléseket vesznek fel, de nem taxira, hanem „transzferre”. Külön hirdetik a reptéri transzfereket, és azt írják, övék Budapest legkedvezőbb tarifái. Az árakat viszont nem közlik.

Dióslaki Gábor, egy, a taxizásból nemrég kiszállt volt cégvezető úgy tudja, gyakorlatilag a piac minden szereplője töri a fejét valamilyen utasbarát megoldáson. A visszatérő utasokat szeretnék megtartani különféle kedvezményekkel. Például úgy, hogy a vásárlói kártyákhoz hasonlóan pontokat adnának a fuvarok után, amellyel a következő utazás árát csökkenteni lehetne.

Feltöltőkártyákkal is próbálkoznak a taxis cégek. Ezeket a mobiltelefonéhoz hasonlóan lehetne feltölteni. De ha például valaki 5 ezer forintos csomagot vásárol, akkor azért akár 6-8 ezer forintig utazhatna. Dióslaki Gábor szerint jövőre állhat be az új rendszer, és akár 40 százalékkal is olcsóbb lehetne a taxizás a törzsutasoknak. 


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!