szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jó tudni, hogy a casco csakis a szükségjavítást téríti külföldön, vagyis azokat a műveleteket, amelyekkel az autó szabályszerűen és biztonságosan üzemeltethető.

Külföldön is számíthat segítségre, aki magyar casco biztosítással rendelkezik és a kocsijával külföldön szenved - saját hibájából - balesetet, de annak mértéke korlátozott - közölte a genertel.hu direkt biztosító. A direkt - online - biztosító kifejti: külföldön bármely biztosító csak a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen helyszíni szükségjavítást fizeti. A teljes helyreállítást Magyarországon kell elvégeztetni.

A külföldre utazók 66 százaléka indul el autóval, viszont casco biztosítással csak 34 százalékuk rendelkezik - idézi a közlemény a genertel.hu saját ügyfelei körében, félezres mintán végzett felmérés eredményét.

Akinek nincs casco biztosítása, az két eszközzel védheti magát a külföldön elszenvedett kár ellen. Néhány biztosító csak a külföldi tartózkodás idejére is kínál cascót, igaz a normál casco időarányos díjának akár a négyszeresét is elérheti a díj.

A külföldi védelem másik külön eszköze az utasbiztosítás mellé köthető kiegészítő assistance biztosítás. Ez a legolcsóbb - napi száz forint az átlagos díja - és meghatározott összegig segíti a bajba jutott autóst. Javítást nem térít, de például állja a műhelybe szállítás, vontatás költségét.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legfrissebb - március végi - adatai szerint a casco szerződések száma 800 610 volt. A piaci szereplők becslése szerint ebből a rész-cascók aránya meghaladja az 5 százalékot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Megérkezett az első villamos Hódmezővásárhelyre, Lázár János már ki is próbálta

Megérkezett az első villamos Hódmezővásárhelyre, Lázár János már ki is próbálta

Így ünneplik a karácsonyt a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai

Így ünneplik a karácsonyt a Szegedi Szabadtéri Játékok sztárjai