szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ötszörösére növelnék az autóik motorjának élettartamát, ezzel pedig egy szintre emelnék őket a benzinesekkel.

Újabb komoly célokat tűzött ki maga elé az elektromos autókat gyártó Tesla. A járművek sebességével nincs túl nagy gond, lazán állva hagyják még a legjobb versenyautókat is, és a hatótávolság is eléggé rendben van.

Bár ez utóbbi kapcsán már világrekordot is döntött a Model S, Elon Musk Tesla-vezért nemrég bejelentette: a jelenlegi 440 kilométerről 800 kilométerre akarják növelni az egy feltöltéssel megtehető maximális út hosszát. De ahogy Steve Jobs mondaná: volna itt még valami.

Az Evobsession beszámolója szerint a következő projekt magára az elektromotorra fókuszál, egész pontosan azok élettartamára. A hajtóegységek jelenlegi üzemideje nagyjából 200 ezer mérföld (kb. 320 ezer km), ami persze jó, de lehetne sokkal jobb is. Így gondolják ezt a Teslánál is, elvégre az mégse járja, hogy gyakrabban kelljen motort cserélni az autóba, mint egy hagyományos jármű esetén. A jelenlegi tervek szerint az élettartamukat 1 millió mérföldre, vagyis 1,6 millió kilométerre akarják feltornászni, vagyis a mostani ötszörösére növelnék.

Hogy sikerül-e, az valójában nem is lehet kérdés, sokkal inkább az: mikorra készülnek el vele? Elon Musk szerint az elmúlt hónapokban egyre jobb motorokat készítettek, ezért is lehet az, hogy a garanciáját 8 évre emelték fel.

Ha a Tesla valóban megépíti az 1 millió mérföldes motort, az utolsó akadály is elhárul az elől, hogy elektromos meghajtású autókra váltsunk.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Róbert lángosfutárnak állt

Gergely Róbert lángosfutárnak állt

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

George Clooney nem Orbán Viktor kedvéért ment bele a politikába

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt