szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A brit Lee Rutherfordnak nem ez volt az első kihágása, de az biztos, hogy a legextrémebb.

Valljuk be őszintén: senki sem szereti, hogy a gyorsétteremben vásárolt étel pillanatok alatt képes kihűlni, így hiába siet vele az ember haza, nem tudja azt melegen elfogyasztani. A brit Lee Rutherfordot viszont kifejezetten idegesítette a dolog, ezért úgy döntött, megpróbálkozik a lehetetlennel, és hazaér, amíg még meleg a sajtburesz.

A Metro beszámolója szerint a férfi számításait a rendőrök húzták keresztül, ugyanis feltűnt nekik, a megbütykölt Renault Clio mintha gyorsabban menne a kelleténél. Igazuk is volt, a kocsi ugyanis 129 mérföld/órával száguldott Rutherford otthona felé, vagyis nagyjából 206 km/h-s tempót diktált. Ez még egy versenypályán is megsüvegelendő teljesítmény lenne.

Az eset még februárban történt, az ügyében a napokban hoztak ítéletet. Ezek szerint a férfi egy 20 hetes, egy évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, emellett a bíróság elrendelte, hogy egy nehezített forgalmi vizsgát kell tennie. Mindezek mellé pénzbüntetést is kapott, 1120 fontot (kb. 380 ezer forint) kell fizetnie büntetésként és az egyéb költségek megtérítésére. Mondanunk sem kell, a jogosítványát egy időre elvették.

A férfit egyébként nem először ítélték el, 2004-ben már ittas vezetésért is elkapták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a Habsburgok is felvonultak a Dunaferr ellen az orosz tulajdonosok szerint

Már a Habsburgok is felvonultak a Dunaferr ellen az orosz tulajdonosok szerint

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult