szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába feltétele a jogosítvány megszerzésnek a KRESZ ismerete, sok autós tudása megkopik az évek során, és könnyen elnéz bizonyos helyzeteket. Például, ha a várakozásról és a megállásról van szó.

Ahhoz, hogy valaki megszerezze a jogosítványt, elengedhetetlenül szükséges az is, hogy sikeres KRESZ-vizsgát tegyen. Márpedig ha valakinek sikerül a KRESZ-vizsgája, az (elviekben) azt feltételezi, hogy megtanulta a közlekedési szabályokat. Vagyis aki sikeres forgalmi vizsgát tesz, az elviekben azért történhetett, mert minden olyan dolgot elsajátított, ami a biztonságos közlekedéshez szükséges.

A hétköznapi tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a sofőrök egy idő után néhány alapvető dologra nem emlékeznek, vagy csak tanácstalanul állnak meg az adott forgalmi helyzetben. Ilyen lehet például ezen az egyszerű ábrán is látható kereszteződés, melyben a jobbkéz-szabály az érvényes, de akkor is nagy a tanácstalanság, ha az út közepén egy forgalomirányító rendőrt lát az ember. Pedig a közlekedési szabályok ott is pofonegyszerűek.

Van azonban ezeken kívül is olyan közlekedési szabály, amit egy idő után sokan hajlamosak összekeverni, eltéveszteni: a megállni és a várakozni tilos táblákat.

Megállni tilos
©

A nehézséget alapvetően két dolog jelentheti: az autósok vagy nem tudják, hogy melyik tábla "erősebb" a másiknál, vagy a fogalmak (megállni és várakozni) között nem tudnak különbséget tenni.

Várakozni tilos
©

És ön meg tudja mondani, mi a különbség a két tábla között? Nem? Akkor segítünk.

A KRESZ-könyvek szerint a megállni tilos tábla hatálya alatt az autóval megállni csak forgalmi vagy műszaki okból szabad. A várakozni tilos tábla hatálya alatt ezzel szemben meg lehet állni, de

  • csak a ki- és beszállás idejére (például iskolánál, ha felvesszük a gyereket),
  • a ki- és berakodás idejére (például egy kenyérszállító, ami friss pékárut hoz a boltba), illetve
  • egyéb okokból legfeljebb 5 percig, ha a járművezető a járműnél marad.

Vagyis a megállni tilos tábla "erősebb".

De mit jelent pontosan a megállás és mit a várakozás?

A megállás az 1/1975 KPM-BM rendelet alapján a ki- és beszálláshoz, vagy a folyamatos fel- és lerakodáshoz szükséges időre történő megállást jelenti, valamint azt, ha a jármű egyéb okból egy helyben tartózkodik, de a vezető a járműnél marad, és a megállás nem haladja meg az 5 percet.

Ha elhagyjuk a járművet, az már várakozásnak számít, illetve az is, ha a járműnél vagyunk, de legalább 5 perce tart a megállás. Mindezekből pedig az is következik, hogy a parkolás fogalma megegyezik a várakozáséval.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!