szerző:
hvg.hu

Egyelőre csak egyetlen felvételünk van róla, de már az alapján is ígéretesnek tűnik az újdonság. Viszont van egy nagy probléma is vele.

A Volkswagen sokáig leginkább csak unalmasan jó autókat gyártott, az utóbbi időben azonban mintha kezdene izgalmasabb külcsínű négykerekűeket tervezni. Ékes bizonyíték erre a kupészedán karosszériás Arteon, vagy a kompakt divatterepjárók piacán hadrendbe állított T-Roc. Most pedig itt a hasonlóan dinamikus designnal megáldott Virtus, íme:

©

A Volkswagen Virtus hivatalos bejelentésére várhatóan januárban kerül majd sor. Az új Polóhoz és az új Seat Ibizához hasonlóan a konszern MQB-A0 platformjára épülő újdonság tengelytávja mintegy 8 centiméterrel nagyobb az említett modellekénél. Ezenkívül pedig nem elhanyagolható szempont, hogy a Virtus igen öblös csomagtartóval rendelkezik.

A gyártó jó öreg 1,6 literes szívómotorja lesz az alap a Virtusban, mellyel kapcsolatban nem túl jó hír, hogy várhatóan csak és kizárólag Dél-Amerikában lesz kapható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!