szerző:
hvg.hu

Ezzel a kerékpárral még a szerényebb izomzattal rendelkezők is könnyedén feltekerhetnek a meredek emelkedőkön.

A BMW a közelmúltban számos különböző hibrid autót mutattot be, melyek közös vonása, hogy hajtásláncukban többek közt egy benzinmotor, egy villanymotor és egy nagykapacitású akkumulátor található. A bajor gyártó legújabb hibridje kivételesen csak két kerékkel rendelkezik, és az említett triumvirátusból a benzinmotort ezúttal az emberi erő helyettesíti.
©

A BMW Active Hybrid e-bike alaphelyzetben ugyanúgy viselkedik, mint egy hagyományos bicikli, de ha kell, akkor bármikor rásegít a tekerésre egy 250 W-os teljesítményű, illetve 90 Nm nyomatékú villanymotor. A motorhoz hasonlóan az 502 Wh-s, kivehető akkumulátor is az alumíniumvázban kapott helyet.

©

Egy feltöltéssel maximum 100 kilométeres távolság tehető meg. Eco módban 50 százalékos rásegítést biztosít az elektromos rendszer, Turbó módban pedig nem kevesebb mint 275 százalékkal egészíti ki az emberi erőt. A microUSB és Bluetooth csatlakoztathatósággal rendelkező kerékpár maximális sebessége 25 km/h elektromos módban.

A tárcsafékes és LED-lámpás kétkerekű árcéduláján 3400 eurós, vagyis átszámítva mintegy 1 millió forintos összeg olvasható.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!