szerző:
hvg.hu

Igazi időutazásra hív ez a megkímélt állapotú, nem éppen tegnap gyártott szovjet négykerekű.

A Moszkvics 2140 tavaly ünnepelte negyvenedik születésnapját: az első ilyen szovjet autók 1976-ban hagyták el a gyártósorokat. A 2140-es típust 12 éven keresztül, egészen 1988-ig gyártották, amikor is felváltotta a modellt a 2141 típusjelzésű Aleko. Mi pedig most találtunk egy remek példányt a 2140-esből, íme:

©

A mellékelt fotókon látható autó hazánk jelenlegi legdrágább Moszkvics 2140-ese, melyért nem kevesebb mint 1,2 millió forintot kérnek el. Az 1986-os járgány érdekessége, hogy az elmúlt 31 évben mindössze 47 ezer kilométert tett meg vele eddigi egyetlen tulajdonosa, aki 48 évesen vásárolta az autót és most 79 esztendős.

©

A törtfehér színű orosz vas a Veszprém megyei hirdető szerint kiváló, újszerű állapotban van. A garázsban tartott és tavaly a forgalomból ideiglenesen kivont Moszkvics motorterében egy 75 lóerős 1,5 literes benzinmotor található, mely egy ötfokozatú kéziváltón keresztül hajtja meg a hátsó kerekeket.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!