szerző:
hvg.hu

A bajorok izmos hibrid sportautója 2018-tól egy új változatban is elérhető lesz – a hivatalos bejelentésre már nem kell sokat várnunk.

A BMW elsőként 2009-ben vázolta fel egy látványos prototípus segítségével, hogy körülbelül hogyan képzel el egy igen fejlett hajtásláncú hibrid sportkocsit. Az autó végleges változata i8 típusjelzéssel 2013-ban készült el, és azóta lényegében teljesen változatlan formában zajlik a gyártása.

Nyílt titok, hogy az i3-hoz hasonlóan hamarosan az i8-nak is fel fogják varrni a ráncait, és ezzel egy időben érkezik a típus roadster változata, ami a korábbi kémfotók után most egy új kedvcsináló hivatalos gyári videón is szemügyre vehető. A felvételen az látható, ahogy az új i8-ast összeszerelik, illetve tesztelik a gyárban:

A BMW először 2012-ben mutatott egy tető (és ajtó) nélküli i8 prototípust, amit aztán 2016-ban követett a hasonló koncepcióra épülő iVision Future Interaction. A cég egyik vezetője a tavaly őszi Párizsi Autószalonon erősítette meg azon híradásokat, hogy a nyitható tetejű i8 Roadster utcai változata már javában készül.

A várhatóan 420 lóerőre izmosított, illetve 7,1 helyett 14,2 kapacitású akkumulátorral szerelt új i8 forgalmazása előreláthatólag 2018-ban fog megkezdődni – a várható ár egyelőre ismeretlen. A hivatalos bejelentésre várakozások szerint december elején, a Los Angeles Auto Show keretein belül kerül majd sor.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!