szerző:
hvg.hu

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén még hamarabb megkezdik a következő évi matricák árusítását.

2016-ban december 8-tól lehetett megvásárolni a 2017-es e-matricákat, és az autósok igen komoly érdeklődést mutattak az elővételi lehetőség iránt. Tavaly decemberben mintegy 76 ezer e-matricát értékesítettek elővételben, körülbelül 1,1 milliárd forint értékben.

A kedvező tapasztalatok miatt idén még előrébb hozták az elővásárlási időszak kezdetét: a 2018-as esztendőre érvényes országos éves és megyei matricák már december 1-jétől, vagyis most péntektől megvásárolhatók. Az árak nem emelkednek tavalyhoz képest, viszont januártól már az M85-ös út Csornát elkerülő második szakasza és az M35-ös út Debrecen utáni folytatásának első szakasza is fizetős lesz.

A 2018-as e-matricák érvényességi ideje 2018. január 1-től 2019. január 31-ig tart, vagyis a jövő évi autópálya-használati jogosultságok idén decemberben még nem használhatók. Az elővásárlás interneten keresztül, SMS-ben, mobil applikációk segítségével és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél személyesen is megoldható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!