szerző:
hvg.hu

Egy hét van még hátra a licitből, a bevételt pedig jótékonysági célokra fogják fordítani.

Amikor Ferenc pápa két éve ősszel az Egyesült Államokban tett látogatást, akkor szokásához híven nem luxuslimuzinokat, hanem két egyszerű kis Fiat 500L-t használt a helyi utazásai során. Ezek közül az egyiket nemrégiben már elárverezték, most pedig a másik kerül kalapács alá. Konkrétan ez a példány:

©

A Fiat 500L az USA-ban mintegy 21 ezer dolláros áron kapható, a Ferenc pápa által használt példány licitje pedig cikkünk írásakor 40 ezer dollárnál jár. Ennél mindenképpen feljebb fog kúszni az összeg: a licit szervezői 75 ezer dolláros eladási árral kalkulálnak. Mindezt joggal teszik, ugyanis a másik hasonló pápamobil nemrégiben 82 ezer dolláros áron talált gazdára.

©

Az autó lényegében szalon állapotban van, ugyanis eddig csak valamivel több mint 700 kilométert tettek meg vele. Az 1,4 literes turbós benzinmotorral és hatsebességes automataváltóval felvértezett Fiat 500L belsejét fekete bőr borítja.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!